Meet locals

You will be in contact with locals while travelling with Rappa Rasta Tours. Read this Dutch press release about adventurous Jamaica. English version on request.

PERSBERICHT

Rappa Rasta Tours is een kleine reisorganisatie die reizen en dagtrips organiseert naar en in Jamaica. Zij werkt met lokale Rasta reisgidsen die zijn opgeleid door de Tourist Board van Jamaica.

Voor avontuurlijke reizigers en vakantiegangers zijn er excursies (tours) naar veelbelovende hotspots en prachtige verborgen plekken. De zogenaamde hidden gems.
De manier van reizen is uniek, doordat je op pad gaat in kleine groepen.  Je kunt bij ons een privé tour van 2 – 6 personen boeken. Daardoor is Rappa Rasta Tours flexibel en kunnen wij rekening houden met wensen van reizigers.
Eén ding is zeker, je hebt de mogelijkheid de lokale bevolking te ontmoeten: ‘Meet Locals’!

Ga je met een Rasta tour guide van Rappa Rasta Tours op pad, dan ben je verzekerd van plezier en enthousiasme. Veiligheid en gemak staan hoog aangeschreven. Je komt op bijzondere plekken die niet in een reisgids staan beschreven. Ook de kennismaking met de Jamaicaanse bevolking geeft je vakantie een prettige, positieve boost. Natturlijk zij ze heel relaxt en vriendelijk, open en spontaan, en daarnaast zul je veel kunnen opsteken van hun kennis van de natuur, de cultuur en spiritualiteit.

 

Missie

De missie van Rappa Rasta Tours is kleinschalige ondernemingen en de lokale bevolking, zoals boeren, vissers en kunstenaars, ondersteunen. Doordat we toeristen laten kennismaken met lokale restaurantjes, markten, dorpjes en bijzondere plekken ontstaat er een gezonde en prettige uitwisseling van culturen.

Jamaica is rijk aan watervallen, strandjes en ‘blue holes’, onderwatergrotten met kristal helder water. Door met reizigers het ware Jamaica te verkennen, dragen wij bij aan betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking, hierdoor kunnen bijvoorbeeld kinderen naar school en kan de lokale bevolking in hun eigen levensonderhoud voorzien.

‘Positive vibes’ van de Jamaicanen

Met Rappa Rasta Tours kom je op plaatsen die anders niet makkelijk toegankelijk zijn. Bovendien ontmoet je de lokale bevolking en leer je hun levensvisie kennen. Deze visie gaat verder dan de relaxte vibes, of de vrolijke muziek. Rastafarians hebben namelijk een sterk karakter en geloof, waarbij gelijkheid, liefde en delen belangrijke ingrediënten zijn. Weet je dat er veel overeenkomsten zijn met het Indiase Boeddhisme? Deze ‘positive vibes’ werken bijzonder inspirerend en helend, daarom heeft Jamaica naast strand en feesten een subtiele, spirituele impact.

Wie gaan op reis met Rappa Rasta Tours?

Mensen die bij Rappa Rasta Tours boeken zijn over het algemeen echte liefhebbers van Jamaica: reggae muziek en Bob Marley. Zijn spirituele songteksten en charisma zijn over de hele wereld bekend. Onze gasten houden net zoveel van ontspannen stranddagen, als het ontdekken van de cultuur en natuur. Ook zijn ze nieuwsgierig naar de lokale bevolking: ‘Meet Locals’.
De leeftijd is gevarieerd. Van jonge stellen tot 40- en 50-ers, waarvan sommigen met hun kinderen komen. En echt waar… ook zij hebben het enorm naar hun zin!
‘Explore the Real Jamaica in the Natural Rasta Way’ (ontdek het ware Jamaica op de natuurlijke Rasta manier) is de slogan van Rappa Rasta Tours.

Rastafari

Rastafarians en andere locals hebben bijzondere kennis van medicinale bomen en planten, daarom weten ze veel te vertellen, ook over de geschiedenis van Jamaica.  Daarnaast zijn Jamaicanen één met muziek en dans. Door hun kennis en de relaxte vibes is Jamaica perfect voor een ontspannende vakantie, waar alle ingrediënten aanwezig zijn: van strand, party en adembenemende plekjes in de natuur, tot de levensovertuiging van Rastafarians met hun Nyabinghi drum, meditatie of yoga.

 

Veelzijdig Jamaica

Jamaica is het land van ‘Wood and Water’. Het binnenland heeft de bekende ‘Blue Mountains’ met de koffie plantages en de vele rivieren met watervallen waar je doorheen waadt en fijn verkoeling ervaart. Omdat Jamaica een vulkanisch eiland is, zijn er veel grotten en rivieren met helend, mineraal water. Aanlokkelijk zijn de Caribische witte zandstranden met de heldere, blauwe oceaan om te relaxen, te zwemmen met dolfijnen of te snorkelen. Sommige stranden zijn geschikt om te surfen.

 

Uptown – downtown

Voor muziekliefhebbers is een bezoek aan het bruisende Kingston met het Bob Marley Museum een must. Verzamelaars zijn te vinden in de ‘Vinyl record shop’ downtown en de dancehall parties vinden doorgaans uptown plaats. Reggae liefhebbers komen in Negril beter aan hun trekken, waar dagelijks live optredens aan het strand plaatsvinden. Portland en Treasure Beach zijn de ‘laid-back’ provincies, met vooral rust en natuur.

‘One love, one heart, one destiny!’

De veelzijdigheid van Jamaica is magnifiek en daardoor raakt ze tot in je ziel: een land om van te houden en steeds terug te komen.

 

Over de initiatiefnemers van Rappa Rasta Tours:

Sandra werd verliefd op Jamaica en de bevolking vanaf het allereerste moment dat zij uit het vliegtuig stapte: dit is thuiskomen! Zij reist sindsdien over het hele eiland en heeft samen met Rappa het reisbureau Rappa Rasta Tours opgericht in Negril.

Sandra schrijft reisgidsen en blogs over Jamaica. Deze zijn te vinden op verschillende websites (zie onderaan). Omdat Rappa een geboren gids is, zorgt Sandra voor PR, website en planning, zij heeft vaak contact met de reizigers voor zij op pad gaan.

Rappa brengt je met een lach en reggae-muziek naar Dunn’s River, Nine Mile Mausoleum, Mayfield Falls of de verborgen juweeltjes die verspreidt over het eiland liggen. Hij heeft altijd iets te vertellen en informeert je graag over de geschiedenis, de Rasta cultuur, natuur of muziek. Met een beetje geluk krijg je free-style rap te horen. Hij is geboren aan de zuidkust van Jamaica en kan je alles laten zien over zijn roots.

Veiligheid en plezier staan bovenaan, dit zijn de perfecte ingrediënten voor een zeer unieke vakantie!

Wil je meer weten over Rappa Rasta Tours, de eigenaars, de verschillende tours of de missie en visie? Klik op de links en bekijk de foto’s.
Wordt vrienden met Rappa Rasta op Face Book en 
‘like’ de FB fanpage: www.facebook.com/rapparastatours/.

Blogs, travel guides en interviews

www.inspiringvibes.nl
www.rapparastatours.com

https://vrouw.nieuws.nl/2016/08/27/spotlight-sandra-smits/

http://jamaicans.com/author/sandrasmits/
5 Reasons Why You Should Travel To Jamaica
The 8 Best ‘Irie’ Beaches of Jamaica
Pick Your Choice From These 6 Amazing Waterfalls in Jamaica
3 days in Negril Jamaica: Culture, Nature, Fun

http://www.wearetravellers.nl/tag/jamaica/
Op vakantie naar Jamaica
5 redenen om naar Jamaica te reizen
6 schitterende watervallen in Jamaica, welke zou jij willen ontdekken?
De mooiste stranden van Jamaica
Schitterende schoonheid Negril

https://www.favoroute.com/en/country/jamaica – results